Волонтерська допомога ЗСУ: основні риси - Собко, О. О.; Sobko, O. O.; Головко, О. В.; Holovko, O. V.; Олександра Головко; Оксана Собко (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 496-499, 2023)
Розглянуто діяльність сучасних українських волонтерських організацій, які співпрацюють з армією. Ім притаманні такі риси: патріотична мотивація, високий рівень інституціоналізації, чітка і послідовна законодавча регламентованість діяльності, систематична протидія шахрайству.

The activity of modern Ukrainian volunteer organizations cooperating with the army is considered. They are characterized by the following features: patriotic motivation, high level of institutionalization, clear and consistent legislative regulation of activity, systematic countermeasures against fraud.

Рассмотрена деятельность современных украинских волонтерских организаций, сотрудничающих с армией. Им присущи следующие черты: патриотическая мотивация, высокий уровень институционализации, четкая и последовательная законодательная регламентированность деятельности, систематическое противодействие мошенничеству.
Keywords: волонтерство; volunteering; волонтерська діяльність; volunteer activity; волонтерская деятельность; волонтерські організації; volunteer organizations; волонтерские организации; армійське волонтерство; army volunteering; армейское волонтерство