Брехня як психологічний механізм захисту у підлітків з різним рівнем агресивності - Білюченко, Ю. М.; Biliuchenko, Yu. M. (Верховенство права: доктрина і практика в умовах сучасних світових викликів : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Дніпро, 25 лют. 2022 р.). - Дніпро : Дніпроп.держ. ун-т внутр. справ, 2022. - С. 506-510, 2022)
Зазначено, що використання брехні як механізму психологічного захисту у підлітковому віці є доволі розповсюдженим явищем, адже він допомагає підліткам стабілізувати свій емоційний стан, тим самим забезпечивши цілісність особистості та психологічне здоров‘я.

It is noted that the use of lies as a mechanism of psychological protection in adolescence is a fairly widespread phenomenon, because it helps adolescents to stabilize their emotional state, thereby ensuring the integrity of the individual and psychological health.

Отмечено, что использование лжи как механизма психологической защиты в подростковом возрасте довольно распространенное явление, ведь он помогает подросткам стабилизировать свое эмоциональное состояние, тем самым обеспечив целостность личности и психологическое здоровье.
Білюченко, Ю. Брехня як психологічний механізм захисту у підлітків з різним рівнем агресивності / Юлія Білюченко // Верховенство права: доктрина і практика в умовах сучасних світових викликів: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Дніпро, 25 лют. 2022 р.) / МВС України, Дніпроп. держ. ун-т внутр. справ, Навч.-наук. ін-т права та іновац. освіти. – Дніпро, 2022. – С. 506-510.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; брехня; ложь; lie; підлітки; teenagers; подростки; психологічний механізм захисту; психологический механизм защиты; psychological defense mechanism