Нормативне забезпечення права на свободу та особисту недоторканність у світлі міжнародного та національного законодавства

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 3 (90). - С. 93-101

Анотація

Здійснено аналіз нормативного забезпечення права на свободу та особисту недоторканність відповідно до міжнародного і національного законодавства. Наголошено на тому, що право на свободу та особисту недоторканність є природним, невід’ємним і фундаментальним правом кожної людини, у зв’язку з чим гарантовано міжнародно-правовими актами та імплементовано в національне законодавство України. Водночас указане право не є абсолютним, з огляду на що в порядку та випадках, передбачених законодавством, може бути обмежено.
An analysis of the normative provision of the right to liberty and security of person in accordance with international and national law. It is emphasized that the right to liberty and security of person is a natural, inalienable and fundamental right of every person, in connection with which it is guaranteed by international legal acts and implemented in the national legislation of Ukraine. At the same time, this right is not absolute, given that in the manner and cases provided by law, may be limited.
Осуществлен анализ нормативного обеспечения права на свободу и личную неприкосновенность в соответствии с международным и национальным законодательством. Отмечено, что право на свободу и личную неприкосновенность является естественным, неотъемлемым и фундаментальным правом каждого человека, в связи с чем гарантировано международно-правовыми актами и имплементировано в национальное законодательство Украины. В то же время указанное право не является абсолютным, учитывая что в порядке и случаях, предусмотренных законодательством, может быть ограничено.

Опис

Абламська, В. В. Нормативне забезпечення права на свободу та особисту недоторканність у світлі міжнародного та національного законодавства / Вікторія Вікторівна Абламська // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 3 (90). - С. 93-101. - DOI:https://doi.org/10.32631/v.2020.3.10.
Абламська, В. В. (2020) «Нормативне забезпечення права на свободу та особисту недоторканність у світлі міжнародного та національного законодавства», Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 90(3), с. 93-101. doi: 10.32631/v.2020.3.10.

Ключові слова

Міжнародне право .International Law. Международное право, Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации, Україна. Ukraine. Украина, Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право, міжнародно-правові акти, международно-правовые акты, international legal acts, право на свободу та особисту недоторканність, право на свободу и личную неприкосновенность, right to liberty and security of person, законодавство, законодательство, legislation, обмеження прав, ограничение прав, restriction of rights, нормативне забезпечення, нормативное обеспечение, regulatory support

Бібліографічний опис