Право і безпека, 2013, № 3 (50)

Постійне посилання зібрання

Право і Безпека: наук. журн. / Харк. нац. ун-т внутрішніх справ; голов. ред. О. М. Головко. – Харків: 2013. - № 3 (50). - 1__ с. - ISSN 1727-1584.

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Документ
    Про деякі чинники генезису міжнародно-правового виміру кримінального права України
    (Право і безпека. - 2013. - № 3 (50). - С. 72-77, 2013) Житний, О. О.; Zhytnyi, O. O.
    Метою публікації є висвітлення чинників генезису кримінального права у міжнародно- правовому вимірі. Предметом дослідження є загальні та євроінтеграційні зовнішньополітичні фактори розвитку кримінального права України. Під час проведення дослідження застосовано порівняльний метод, системно-структурний аналіз та історичний метод. Здійснено спробу систематизації обставин, що впливають на генезис міжнародно-правового виміру кримінального права України, з урахуванням їх соціально-політичної та юридичної природи. Наголошено на необхідності здійснення моніторингу факторів зовнішнього впливу, що має сприяти еволюції вітчизняної кримінально-правової доктрини і практики кримінально-правової охорони шляхом подальшої гармонізації національного кримінального права з міжнародно-правовою системою.
  • Документ
    Правові основи запровадження співпраці держави і приватних структур в Україні
    (Право і безпека. - 2013. - № 3 (50). - С. 127-129, 2013) Огій, О. С.; Ohii, O. S.
    Досліджено правові передумови функціонування державно-приватного партнерства і запропоновано зміни до чинного законодавства, які націлені на якісне удосконалення і поглиблення впливу держави на приватноправові відносини. Автору вбачається за необхідне уточнити в змісті базового закону з державно-приватного партнерства, що у рамках державно-приватного партнерства договори мають укладатися у письмовій формі і доповнити положенням про те, що обʼєктом державно-приватного партнерства не можуть бути обʼєкти, які не підлягають приватизації.
  • Документ
    Митні правовідносини в Україні: поняття, ознаки та структура
    (Право і безпека. - 2013. - № 3 (50). - С. 27-31, 2013) Василенко, В. М.; Vasylenko, V. M.
    Розглянуто категорію «митні правовідносини». Сформульовано поняття митних правовідносин в Україні. Визначено характерні ознаки та специфіку структури митних правовідносин в Україні. Наголошено, що митні правовідносини мають цілий ряд рис і ознак, які відображають їх природу, характер, склад та зміст і завдяки яким вони виступають самостійним різновидом правових відносин.
  • Документ
    Етапізація процесу розслідування злочинів проти моральності у сфері статевих стосунків
    (Право і безпека. - 2013. - № 3 (50). - С. 86-91, 2013) Малярова, В. О.; Maliarova, V. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0766-0752
    Виявлення наявності або відсутності ознак кримінального правопорушення, а також обставин, що мають значення для кримінального провадження, у правоохоронній практиці здійснюється поетапно. Періодизація етапів розслідування має істотне значення для структури криміналістичної методики, оскільки певною мірою визначає склад її елементів. Тож теоретичний аналіз наявних у криміналістичній науці поглядів на це питання становить значний пошуковий інтерес. Його розвʼязання складає мету написання цієї статті, яка присвячена аналізу основних теоретичних підходів до виділення різних етапів розслідування злочинів. На прикладі злочинів проти моральності у сфері статевих стосунків визначено систему тактичних завдань, що відповідають кожному з виділених етапів.
  • Документ
    Історико-правові погляди М. І. Ланге
    (Право і безпека. - 2013. - № 3 (50). - С. 11-16, 2013) Греченко, В. А.; Grechenko, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6046-0178
    Розглянуто основні етапи наукової діяльності М. І. Ланге, досліджено його внесок у розробку історії права Київської Русі, судочинства та доказів і доказування за Руською Правдою.
  • Документ
    Бюджетна відповідальність у системі фінансового права
    (Право і безпека. - 2013. - № 3 (50). - С. 31-35, 2013) Гетманець, О. П.; Hetmanets, O. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4826-5799
    Досліджено місце та особливості бюджетно-правової відповідальності в системі юридичної відповідальності. Проаналізовано ознаки бюджетної відповідальності і зроблено висновок про її спільні риси з фінансово-правовою відповідальністю. Визначено заходи впливу за порушення бюджетного законодавства, що регулюються нормами бюджетного права, і підстави їх застосування у межах здійснення контролю за бюджетним процесом. Доказано, що застосування заходів впливу за порушення бюджетного законодавства може бути здійснено лише субʼєктами бюджетного права і на підставі норм чинного бюджетного законодавства. Розглянуто ознаки цих заходів впливу і доведено їх фінансово-правову природу як інституту фінансово-правової відповідальності в системі видів юридичної відповідальності.
Сторінка видання : http://pb.univd.edu.ua/