У статті розглядаються загальнотеоретичні питання нормативно-правового забезпечення безпечності та якості харчових продуктів в Україні. Проаналізовано сучасну законодавчу базу у цій сфері. Окреслено проблемні аспекти її застосування, надано пропозиції щодо вдосконалення правового підґрунтя забезпечення безпечності та якості харчових продуктів в Україні.
The article deals with general theoretical issues of regulatory and legal provision of food safety and quality in Ukraine. The modern legislative base in this sphere is analyzed. The problem aspects of its application are determined and suggestions are given for improving the legal framework for ensuring the safety and quality of food products in Ukraine.
В статье рассматриваются общетеоретические вопросы нормативно-правового обеспечения безопасности и качества пищевых продуктов в Украине. Проанализирована современная законодательная база в этой сфере. Определены проблемные аспекты ее применения, даны предложения по совершенствованию правового обеспечения безопасности и качества пищевых продуктов в Украине.