Право і безпека, 2010, № 3 (35)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 32
  • Документ
    Аналіз і тестування якості CAPTCHA
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 251-254, 2010) Єрохін, А. Л.; Yerokhin, A. L.; Прись, І. С.; Prys, I. S.
    Розглянуто фільтр CAPTCHA з точки зору його ефективності та юзабіліті. На основі цього запропоновано інформативну схему тестування фільтру для перевірки його якості.
  • Документ
    Програмне забезпечення системи дистанційного тестування
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 248-251, 2010) Кобзев, І. В.; Kobzev, I. V.; Петров, К. Е.; Petrov, K. E.; Лановий, О. Ф.; Lanovyi, O. F.
    Проведено огляд існуючих web-сервісів тестування знань на базі інфраструктури Інтернет, проаналізовано їх переваги і недоліки. Розглянуто інструментальні засоби, програмне забезпечення й варіанти реалізації web-систем тестування знань. Запропоновано систему дистанційного тестування із вбудованим редактором формул.
  • Документ
    Колізії чинного законодавства щодо понять "банківський контроль" та "банківський нагляд"
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 235-239, 2010) Симов’ян, В. С.; Symovian, V. S.
    Визначено, що колізія в чинному законодавстві України щодо понять «банківський контроль» і «банківський нагляд» має негативні наслідки для правозастосовної практики в банківській діяльності, для попередження банківських правопорушень та злочинів. Запропоновано зміни до Закону України «Про банки і банківську діяльність».
  • Документ
    Колізії та прогалини бюджетного законодавства щодо контрольних повноважень органів Державної контрольно-ревізійної служби України
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 216-220, 2010) Гетманець, О. П.; Hetmanets, O. P.
    Проаналізовано контрольні повноваження органів Державної контрольно-ревізійної служби України в бюджетному процесі. Схарактеризовано аудит та інспектування як методи бюджетного контролю. Надано пропозиції з удосконалення бюджетного законодавства України.
  • Документ
    Межі та обмеження цивільних прав
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 212-215, 2010) Мічурін, Є. О.; Michurin, Ye. O.
    Проаналізовано межі та обмеження цивільних прав. Приділено увагу тлумаченню цих категорій, їх змісту в умовах сучасного розвитку цивільного права України. Проаналізовано вплив механізму правового регулювання та його дію щодо обмежень майнових прав фізичних осіб. Наголошено, що обмеження майнових прав фізичних осіб виявляються в тих суб’єктивних цивільних правах, які здійснюються в існуючих межах, однак з урахуванням особливостей правовідносин відбувається додаткове ускладнення їх здійснення через дію механізму правового регулювання.
  • Документ
    Відсторонення від роботи та зарахування у розпорядження як заходи призупинення трудових правовідносин службовців правоохоронних органів
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 193-197, 2010) Мельник, К. Ю.; Melnyk, K. Yu.
    Досліджено особливості відсторонення від роботи службовців правоохоронних органів, надано рекомендації з удосконалення правового регулювання відсторонення від роботи службовців правоохоронних органів. Обґрунтовано, що поряд із відстороненням від роботи трудові правовідносини службовців правоохоронних органів призупиняє і такий захід, як зарахування у розпорядження.
  • Документ
    Тактичні операції при розслідуванні хабарництва, вчиненого у сфері правоохоронної діяльності
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 188-192, 2010) Приходько, О. В.; Prykhodko, O. V.
    Запропоновано тактичні операції «Затримання», «Предмет хабара», «Інтерес хабародавця», «Статус суб’єкта злочину», «Співучасники», «Серія», «Матеріальна шкода», «Умови хабарництва», «Пошук злочинця», «Захист від зовнішнього впливу на слідство», «Нейтралізація ненасильницького тиску на свідків (потерпілих)». Розкрито ситуаційно обумовлений зміст наведених тактичних операцій.
  • Документ
    Поняття профілактичної діяльності слідчого та її значення
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 178-182, 2010) Бурбело, Б. А.; Burbelo, B. A.
    Проаналізовано поняття «боротьба зі злочинністю», «попередження злочинності», «профілактика злочинів», «запобігання злочинам», «припинення злочинів». Надано визначення причин та умов, які сприяють вчиненню конкретних злочинів, та їх класифікацію. Аргументовано включення питань профілактичної діяльності слідчого до методик розслідування злочинів як окремого їх структурного елемента.
  • Документ
    Класифікація слідчих ситуацій при розслідуванні тілесних ушкоджень
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 172-178, 2010) Логінова, В. В.; Lohinova, V. V.
    Досліджено найбільш поширені класифікації слідчих ситуацій, запропоновані вченимикриміналістами, критерієм розподілів яких є різноманітні підстави. Також запропоновано класифікацію типових слідчих ситуацій, які виникають на кожному етапі розслідування тілесних ушкоджень.
  • Документ
    Причини та умови вчинення адміністративних правопорушень, що посягають на громадський порядок та громадську безпеку
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 121-126, 2010) Прокопенко, О. Ю.; Prokopenko, O. Yu.
    Проаналізовано причини вчинення адміністративних правопорушень, що посягають на громадський порядок та громадську безпеку, та умови, що їм сприяють. Безпосередню увагу приділено систематизації й характеристиці причин та умов указаних правопорушень та виокремлено конкретне коло питань, дослідження яких потребує подальшого наукового розроблення.
  • Документ
    Сутність адміністративних правовідносин у сфері телекомунікацій
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 118-121, 2010) Тер-Степанян, О. В.; Ter-Stepanian, O. V.
    Розглянуто суб’єкт, об’єкт та зміст адміністративних правовідносин у сфері телекомунікацій.
  • Документ
    Особливості адміністративної відповідальності юридичних осіб за правопорушення в галузі будівництва
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 114-117, 2010) Семенко, Б. М.; Semenko, B. M.
    Розглянуто питання щодо адміністративної відповідальності юридичних осіб у галузі будівництва. Проаналізовано теоретичні положення щодо визначення ознак юридичної особи як суб’єкта адміністративної відповідальності у галузі будівництва та запропоновано внесення змін до діючого законодавства.
  • Документ
    Особливості методів діяльності органів внутрішніх справ України щодо забезпечення прав і свобод неповнолітніх
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 109-113, 2010) Филипенко, Є. П.; Fylypenko, Ye. P.
    Розглянуто окремі форми та методи діяльності органів внутрішніх справ України. Виокремлено особливості методів їх діяльності щодо забезпечення прав та свобод неповнолітніх та необхідність комплексного застосування методів переконання та примусу.
  • Документ
    Реалізація принципу диспозитивності в апеляційному адміністративному суді
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 104-109, 2010) Потапенко, С. В.; Potapenko, S. V.
    Досліджено принцип диспозитивності, його поняття, зміст, значення та роль у системі принципів адміністративного процесуального права України. Визначено особливості реалізації принципу диспозитивності в апеляційному адміністративному суді. Особливу увагу приділено дослідженню змісту принципу диспозитивності, яке визначається широким обсягом процесуальних прав, наданих сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі.
  • Документ
    Юридична природа адміністративних актів органів публічної адміністрації
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 98-103, 2010) Угровецький, П. О.; Uhrovetskyi, P. O.
    Досліджено юридичну природу адміністративних актів органів публічної адміністрації. Приділено увагу використанню термінів «адміністративний акт» та «органи публічної адміністрації» в адміністративному праві.
  • Документ
    Фінансові послуги як предмет дозвільної діяльності у сфері забезпечення економічної безпеки
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 90-95, 2010) Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.
    Досліджено сутність фінансових послуг як предмета дозвільної діяльності. Визначено суб’єктів даного виду діяльності, надано пропозиції і рекомендації щодо змін та доповнень до чинного законодавства, яке регулює зазначені питання.
  • Документ
    Деякі нариси з історії формування наукових поглядів на систему вітчизняного права
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 60-65, 2010) Мельник, Р. С.; Melnyk, R. S.
    Розглянуто наукові погляди вітчизняних учених-правознавців у сфері дослідження системи російського та радянського права. Проаналізовано та пояснено особливості формування системи права у різні історичні періоди. Особливу увагу приділено вивченню поглядів радянських учених на систему права 20-х років ХХ ст.
  • Документ
    Поліція і боротьба з правопорушеннями у фінансовій сфері під час реформ 60–70-х років ХІХ ст. на українських землях у складі Російської імперії
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 55-59, 2010) Рязанцева, І. М.; Riazantseva, I. M.
    Визначено роль органів поліції Російської імперії на українських землях у період великих реформ 1860-х – 1870-х років. Проаналізовано наслідки фінансових реформ, які кардинально змінили принципи і форми побудови державного бюджету, оподаткування, у першу чергу непрямого, банківської справи, фінансового контролю і перетворень загальної поліції 1862 р.
  • Документ
    Номінаційна функція в системі функцій Верховної Ради України
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 35-38, 2010) Назаренко, Я. М.; Nazarenko, Ya. M.
    Проаналізовано правову природу номінаційної функції законодавчого органу. Важливе місце відведено характеристиці співвідношення номінаційної та інших функцій Верховної Ради України.
  • Документ
    Прайвесі як право "бути залишеним у спокої"
    (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 6-9, 2010) Серьогін, В. О.; Serohin, V. O.
    Здійснено спробу розгорнутої характеристики наукової концепції прайвесі як права «бути залишеним у спокої», з’ясування її змісту, конкретно-історичних умов формування і розвитку, вад і переваг з точки зору сучасних політико-правових реалій та порівняно з іншими концепціями даного права. Зроблено висновок, що зазначена концепція є історично першим і найбільш загальним підходом до розуміння даного політико-правового феномену.