Монографії (Monographs). УДК 1

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Документ
    На пути к науке логики Моды 2?
    (От коммуникативного действия к практикам деконструкции в современном образовании : моногр. / под общ. ред. Е. В. Батаевой; Нар. укр. акад. – Харьков : Изд-во НУА, 2017. – С. 161-181, 2017) Тягло, А. В.; Tiaglo, O. V.; Тягло, О. В.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0721-1153
    Загальний стан і проблеми викладання логіки в університетах досліджено з огляду на підхід ГІббонса – Новотни. Експліковано основний зміст цього підходу і показано, що наразі наука логіки по суті відповідає "умовам Моди 1", тоді як перспективи її поступу полягають у адаптації до "умов Моди 2". Одним з моментів такої адаптації має бути контекстуалізація науки логіки, яка стосуватиметься не тільки процесу виробництва знань, а й почасти їх змісту та викладання.
  • Документ
    Трансцендентальні горизонти свободи : монографія
    (Київ: ПАРАПАН, 2010. – 315 с., 2010) Шаповал, В. М.; Shapoval, V. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4826-8463
    У монографії розглядаються проблеми свободи в антропологічному та метаантропологічному контекстах, через правові, етичні і релігійні відносини, буття свободи у світі та її даність людині. Загострення глобальних проблем сучасності, «постлюдські» перспективи людини, що стають все виразнішими, ставлять під сумнів не тільки свободу людини, але й майбутнє цивілізації, примушують переглядати багато речей, що здавалися непорушними, та давати їм нове тлумачення. У зв'язку з цим книга є спробою дати нові інтерпретації проблем свободи через найважливіші життєві смисли людського існування. Монографія адресована фахівцям з філософської антропології, філософії культури і соціальної філософії, а також всім, хто не байдужий до проблем свободи в теоретичному і практичному вимірі.