Право і безпека, 2012, № 2 (44)

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.univd.edu.ua/handle/123456789/5680

Право і Безпека: наук. журн. / Харк. нац. ун-т внутрішніх справ; голов. ред. О. М. Головко. – Харків: 2012. - № 2 (44). - 2__ с. - ISSN 1727-1584.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 32
  • Ескіз
    Документ
    Особливості самосвідомості осіб, які переживають різні типи біографічних криз у період середньої дорослості
    (Право і безпека. - 2012. - № 2 (44). - С. 232-234, 2012) Худашева, А. Г.; Khudasheva, A. H.; Чепіга, Л. П.; Chepiha, L. P.
    Представлено результати дослідження особливостей самосвідомості чоловіків і жінок у період переходу від середньої дорослості до зрілості.
  • Ескіз
    Документ
    Психологічні детермінанти успішності професійної діяльності працівників правоохоронних органів
    (Право і безпека. - 2012. - № 2 (44). - С. 217-221, 2012) Євдокімова, О. О.; Yevdokimova, O. O.
    Проведено аналіз психологічних особливостей професійної діяльності працівників правоохоронної системи. Успішність професійної діяльності розглянуто в контексті забезпечення гармонічного поєднання «професіоналізму діяльності» та «професіоналізму особистості» фахівця.
  • Ескіз
    Документ
    Теорія соціальних мереж як методологічна основа вивчення епідеміології молодіжного наркотизму
    (Право і безпека. - 2012. - № 2 (44). - С. 203-208, 2012) Віцько, О. В.; Vitsko, O. V.
    Запропоновано теоретичне пояснення динаміки наркотизму в Україні на базі мережевої теорії соціальних епідемій. Розглянуто основні фази наркоепідемії та фактори, що сприяли початку епідемічного процесу і його подальшого гальмування на початку «нульових» років XXI ст. Зроблено висновок про можливість побудови профілактичних антинаркотичних заходів з урахуванням розуміння закономірностей функціонування соціальних мереж.
  • Ескіз
    Документ
    Принципи публічного страхування
    (Право і безпека. - 2012. - № 2 (44). - С. 183-186, 2012) Кашкарьова, О. В.; Kashkarova, O. V.
    Досліджено принципи публічного страхування як ланки фінансової системи і доведено наявність майже всіх загальногалузевих принципів фінансового права (законність, гласність, пріоритетність публічних інтересів над приватними, соціальна спрямованість, плановість), а також спеціальних принципів (обов'язковість, універсальність (незалежність, автоматичність, безстроковість), цілеспрямованість, нормованість).
  • Ескіз
    Документ
    Професійні спілки як форма контролю за дотриманням соціально-трудових прав працівників поліції (на прикладі Німеччини та Польщі)
    (Право і безпека. - 2012. - № 2 (44). - С. 170-174, 2012) Проневич, О. С.; Pronevych, O. S.
    Охарактеризовано доктринальні та організаційно-правові засади діяльності професійних спілок як апробованної форми представництва та контролю за дотриманням соціально-трудових прав працівників поліції Німеччини та Польщі.
  • Ескіз
    Документ
    Дисциплінарна відповідальність працівників ветеринарної міліції: підстави, порядок та особливості дисциплінарного провадження
    (Право і безпека. - 2012. - № 2 (44). - С. 167-170, 2012) Василенко, В. М.; Vasylenko, V. M.
    Розкрито зміст дисциплінарної відповідальності працівників підрозділів ветеринарної міліції. Розглянуто підстави притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників особового складу ветеринарної міліції. Проаналізовано порядок здійснення дисциплінарного провадження та виділено особливості дисциплінарної відповідальності персоналу ветеринарної міліції.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення особи виготовлювача, збувальника та розповсюджувача порнографічних предметів
    (Право і безпека. - 2012. - № 2 (44). - С. 156-160, 2012) Свєнтікова, М. І.; Svientikova, M. I.
    Розглянуто «особу злочинця», запропоновано багатоаспектний підхід до її вивчення. З'ясовано зміст діяльності щодо вивчення особи, яка незаконно виготовляє, збуває та розповсюджує порнографічні предмети.
  • Ескіз
    Документ
    Способи і знаряддя корисливо-насильницьких злочинів, учинених неповнолітніми
    (Право і безпека. - 2012. - № 2 (44). - С. 152-156, 2012) Ребалко, Н. В.; Rebalko, N. V.
    Викладено теоретичне дослідження поняття «спосіб корисливо-насильницького посягання неповнолітніх» та «знаряддя корисливо-насильницьких посягань неповнолітніх». Висвітлено результати авторського дослідження способів і знарядь корисливо- насильницьких злочинів, учинених неповнолітніми.
  • Ескіз
    Документ
    Криміналістична класифікація способів злочинних порушень правил охорони або використання надр
    (Право і безпека. - 2012. - № 2 (44). - С. 145-148, 2012) Завгородня, Г. В.; Zavhorodnia, H. V.
    Розглянуто способи злочинних порушень правил охорони або використання надр. Запропоновано класифікацію способів вчинення даного виду злочинів в залежності від типу та виду діяння, від виду природокористування, від структурних елементів, від способу порушення порядку користування надрами, від способів проникнення до предмета посягання, від форми вини й від засобів злочину.
  • Ескіз
    Документ
    Деякі проблеми узгодження кримінально-правових та міжнародно-правових аспектів екстрадиції в законодавстві України
    (Право і безпека. - 2012. - № 2 (44). - С. 94-98, 2012) Житний, О. О.; Zhytnyi, O. O.
    Проаналізовано передбачені Кримінальним кодексом України положення щодо екстрадиції осіб, які вчинили злочин. Визначено напрямки їх узгодження з міжнародно-правовими актами з цього питання.