Поняття та сутність відповідальності у сімейному праві

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Право.ua. – 2017. – № 1. – С. 118-124

Анотація

Розглянуто шість підходів, що склалися у доктрині приватного права щодо сутності юридичної відповідальності. Обґрунтовано, що відповідальність у сімейному праві є ретроспективною відповідальністю за вчинене сімейне правопорушення. Визначено, що відповідальність у сімейному праві є певним правовим станом учасника сімейних правовідносин, що полягає у перетерпіванні на підставі рішення юрисдикційних органів особою, яка вчинила сімейне правопорушення, негативних наслідків особистого немайнового чи майнового характеру.

Рассмотрены шесть подходов, сложившихся в доктрине частного права о сущности юридической ответственности. Обосновано, что ответственность в семейном праве является ретроспективной ответственностью за совершенное семейное правонарушение. Определено, что ответственность в семейном праве является определенным правовым состоянием участника семейных правоотношений, состоит в претерпевании на основании решения юрисдикционных органов лицом, совершившим семейное правонарушение, негативных последствий личного неимущественного или имущественного характера.

Опис

Єфремова І. О. Поняття та сутність відповідальності у сімейному праві / Єфремова Ірина Олексіївна // Право.ua. – 2017. – № 1. – С. 118-124.

Ключові слова

Цивільне право. Civil Law. Гражданское право, Сімейне право. Family law. Семейное право, Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации, Україна. Ukraine. Украина, відповідальність, відповідальність у сімейному праві, сімейно-правова відповідальність, заходи відповідальності, санкції, правовий стан, ответственность, ответственность в семейном праве, семейно-правовая ответственность, санкция, responsibility within family law, family law

Бібліографічний опис